tasten.dk - TASTENS NYHEDER


Tastens nyheder

Lørdag d. 30 maj 2015 kl. 12:42   Frihed til brugerne og dermed gives der privatliv
 
Idag bliver internettet så overvåget at det som giver mening er helt væk. Derfor er dette sted ikke et som er elsket af systemet, altså regeringer og deres overvågnings ting.

Hvorfor er dette valgt, klart og simpelt, ansvarlighed kommer netop fra frihed, friheden til at også have et privatliv, hvor man klart selv bestemmer hvem og hvad der må kigge med.

Ingen tvivl skal der være, jeg Per Kristensen kan gå ind i databasen og se det hele, men gør jeg så det, tja, jeg kan ikke bevise dette overfor jer, men jeg har en moral om at livet ikke skal være det rene skidt, faktisk er mit ordsprog simpelt, ''Behandl Andre Som Du Selv Ønsker At Blive Behandlet''.

Selvfølgelig kan jeg ikke afvise retssystemet, kommer de med en dommerkendelse bliver tingene fremvist til indehaveren af dommerkendelsen.

Så derfor mener jeg, igen ikke noget jeg kan bevise, men dog håbe på at brugerene vil have tillid nok til at tro på, at det er sådanne.

For det handler om brugerne, ikke mig eller servicen. Brugerne skal have et sted hvor de kan gå rundt og nyde livet, uden at være overvåget af efterretnings tjenester, bliver godt nok svært da NSA kan afkode det certificat der bruges her på stedet. Blot for at nævne et sted, og da de kan, kan andre også. Men det er ikke med min hjælp, og de vil blive uanset hvem de er, bekæmpet så godt som muligt.

MAGT fordærver og korruperer, også mig for den sags skyld, men jeg er klar over dette, hvilket gør at jeg i det mindste også bekæmper mig selv, for det handler om en ting der ikke eksisterer, kun som ord, nemlig frihed.

Håbet om ansvarlighed vejer størst for stedet her, og dermed også for personen bag, nemlig mig. Desværre er dette blot ord hvis det ikke også bliver gjort, hvilket jeg inderligt håber er noget som mærkes.
 

Onsdag d. 14 januar 2015 kl. 9:40   En kæmpe undskyldning for nedetiden
 
Det er ikke andre end udbyderens skyld, den nedetid som har været at finde her hos os, de kvajede sig godt og grundigt da serverne blev flyttet fra en post adresse til en anden.
 

Søndag d. 14 december 2014 kl. 3:52   Nedetid forventet
 
Flytning af linjen gør at der vil komme en nedetid som desværre varer fra mandag d. 15 til onsdag d. 17.
 

Fredag d. 7 november 2014 kl. 9:37   Sikkerheden er igen blevet forbedret med et nyt certifikat
 
PKCS #1 SHA-256 med RSA kryptering

Er nu det nye i denne omgang med opdatering af sikkerheden omkring dette domæne, da det er blevet opdaget at det gamle system SHA-1 ikke kunne modstå noget kollisions trafik. Så derfor blev dette nye certifikat bestilt og installeret, og derfor er det allerede funktionelt og med til at beskytte dig som bruger bedst muligt.
 

Søndag d. 19 oktober 2014 kl. 15:14   »POODLEbleed«, en ny fejl opdaget, og rettet til på serveren
 
Der er blevet fundet en ganske kedelig fejl i SSL system'et som de kalder for »SSLv3 POODLE«, som blev gjort opmærksomt på fra vores SSL udbyder, og i den efterfølgende nærlæsning af problemet hvor det blev gjort klar at,

Simple solution: disable SSLv3.

ville være den nok mest optimale løsning for alle parter. Hvilket så er blevet den løsning der blev udført på serverne her.

Dog er der stadigvæk et problem for din browser hvis du bruger en af følgende,
( forklaringen er desværre på engelsk )

Firefox browser
Open about:config, find security.tls.version.min and set the value to 1. Then restart your browser to drop any open SSL connections.

Firefox from version 34 onwards will disable SSLv3 by default and thus require no action (source). However, at the moment of writing, 33 is just released and 34 is set for November 25.

---

Google Chrome (Linux)
Edit the /usr/share/applications/google-chrome.desktop file, e.g.

sudo nano /usr/share/applications/google-chrome.desktop

Edit all lines starting with Exec= to include --ssl-version-min=tls1.

E.g. a line like

Exec=/usr/bin/google-chrome-stable %U

becomes

Exec=/usr/bin/google-chrome-stable --ssl-version-min=tls1 %U

Then make sure to fully close the browser (Chrome apps may be keeping your browser active in the background!).

Note: You may need to repeat this every google-chrome package update, overwriting this .desktop launcher file. A Google Chrome or Chromium browser with SSLv3 disabled by default is not yet announced at the time of writing.
 

Lørdag d. 11 oktober 2014 kl. 15:31   Salg af Private Køb, en ny funktion
 
Denne nye funktion er kun ment som et hjælpe middel for brugerne herinde. Der kan nu sættes ting og sager til salg så andre brugere igen har en mulighed for at se at det er til salg, og dermed have muligheden for eventuelt at byde på det, eller kontakte sælger med henblik på køb af varen.

Tasten har intet med varen eller salget at gøre, det er helt og holdent brugerns eget ansvar, at dette forgår anstændigt til. Og vi kan kun opfordre de forskellige sælgere og købere til at netop tage salget alvorligt. Tasten tager sig hellere ikke betalt for dette, det er igen en gratis service fra os til dig.

Vi har også lagt et test salg frem fra profilen Tasten, dem der byder ind på det vil ikke hæfte for noget, da der reelt ikke er nogen vare i den post. Posten hedder ''Som noget helt unikt, vil jeg her sætte denne meget unikke ting til salg. Nok mest fordi så har du noget du kan se på, og se hvordan dette kan fungere for dig, i tilfælde af at du får behov for dette.'', og du finder den her.
 

Lørdag d. 11 oktober 2014 kl. 15:30   Der blev bygget nye koder
 
Det er lang tid siden der blev lagt planer for nyt. Nyt design, nye koder, ny servertype, ny database type også. Derfor har der været ganske stille omkring de ting som ville ske, for der skal viden til hvilket er den der blev fundet og tillært.

Vi er nu igang med at flytte godt og grundigt ind på den nye server, hvor det er en stor glæde at se tingene er begyndt at køre ganske fornuftigt og behageligt.

Håber du og alle andre vil finde glæder ved alt dette som bliver lagt frem og vil kunne benyttes ganske gratis og med en stor fokus på sikkerhed, for selvom dette er et mødested er det ikke ensbetydende med at vi skal til at sprede data omkring brugeres specifikke opholds sted eller andet, så de kan findes i den rigtige verden af nogen suspekte individer.
 


© 2004-2020 tasten.dk et PRIVAT tiltag · 4700 Næstved · Skriv til os